Drvo-aluminijum stolarija

Drvo aluminijum stolarija se izrađuje od visokokvalitetnih profila koji su sa unutrašnje strane od drveta, a sa spoljašnje od aluminijuma, obezbeđujući tako visoku zvučnu i toplotnu izolaciju. Aluminijum je u ovoj kombinaciji konstruktivni (noseći) deo i time je drvo-aluminijum stolarija zadržala sve kvalitete klasične aluminijumske stolarije u konstruktivnom pogledu a drvena „obloga“ sa unutrašnje strane učinila ju je nezaobilaznim u rešenjima enterijera.

Unesite prijatnost u vaš dom

Toplina drveta iznutra pruža prijatan i komforan boravak u domu, toplinu i tradicionalnu lepotu, dok aluminijum sa spoljnje strane omogućava lako održavanje i trajnu zaštitu. Zaštitni aluminijumski profil sa spoljne strane i drveni prozor sa unutrašnje strane u budućnosti ima veliku perspektivu i sve vise će se koristit, naručito u stambenim gradnjama. Izgled sa unutrašnje strane se može lako prilagoditi prema izgledu enterijera što se dobija bojenjem drvenog dela prozora, a sa spoljne strane se prilagođava prema boji i izgledu fasade. Drvo-aluminijum stolarija spaja najbolje osobine drveta kao materijala enterijera i aluminijuma kao spoljne zaštite drveta. Aluminijum štiti drvo od spoljnih atmosferskih uticaja i čini da drvo ostane netaknuto kao prvoga dana montaže.

drvo alu stolarija slika 2
drvo alu stolarija slika 3

Vrste drveta/Boja aluminijuma

Naši drvo aluminijum prozori su okovani sigurnosnim multilock Maco okovom sa vise tačaka zaključavanja, a što samim prozorima daje bolje dihtovanje i određeni stepen sigurnosti.
Ugradnjom niskoemisionog stakla climaquard u termopan paketu 4-15-4 postiže se velika ušteda u energiji.
Postoji mogućnost izbora više vrsta drveta kao i širok spektar boja aluminijuma. Završna obrada aluminijuma je eloksaža ili plastifikacija po Ral karti. Kvalitet završne obrade drveta postižemo toniranim impregnantima i vodenim lakovima Italijanskog proizvođaca Vernici Egidio Milesi. Postoji širok spektar boja od kojih su najtraženije bezbojna, hrast, mahagoni,orah.

drvo aluminijum presek profila

Osnovne prednosti prozora drvo-aluminijum

  • Aluminijum – dugotrajnost

  • PVC – prekinut termički most

  • Drvo – najbolji toplotni izolator

  • Jednostavan za održavanje

  • Izuzetno dug vek trajanja i dobra stabilnost

  • Veliki izbor boja i domenzija

  • Odlične osobine građevinske fizike (buka,toplota i sl.)

  • Unutrašnjost prozora odaje prirodnu atmosferu i prijatan boravak u samom prostoru