Zastakljivanje terasa

Zbog bolje funkcionalnosti vaših stanova ili kuća često se morate prepustiti zatvaranju terasa. U zavisnosti od vaših potreba ima više sistema za zastakljivanje terasa:

Klizni sistem

Klizni sistem se često primenjuje kod zatvaranja terasa. Veoma je praktičan kada su u pitanju terase gde ima premalo prostora ili kod lokala gde je svaki kvadrat dragocen. Klasisičan klizni sistem radimo od ALU i PVC profila sa dva ili više krila u zavisnosti od vaše potrebe. Ovaj sistem se koristi najčešće kod terasa gde izolacija i nije najbitnija, jer dihtovanje ovog sistema je na četkice i nije najidealnije. Ukoliko Vam je bitno da terasa bude vrhunski izolovana onda se stavlja klizno izbacujući sistem (kombi) koji radimo od PVC profila. Kombi je značajno skuplji od klasičnih sistema, ali je bitna prednost što se može otvarati i na kip.

Klizni sistemi od aluminijuma se zavisno od namene izrađuju sa i bez prekida termičkog mosta.  Sva krila su otvarajuća i po potrebi se mogu veoma lako pomerati na bilo koju stranu bez ograničenja. U zavisnosti od broja krila, otvarajuća površina je 1/2 ili 2/3 svetlog otvora.

zastakljivanje terase alu klizni sistem
zastakljivanje terase harmonika sistem

Harmonika sistem

Harmonika sistem je jedan od najzanimljivijih sistema pre svega kod zatvaranja terasa na kafićima i restoranima, jer se u troplim mesecima otvara cela površina dok u hladnom periodu pruža dobru izolaciju. Ovaj sistem radimo uglavnom od ALU profila sa termo-prekidom.

zastakljivanje terase harmonika sistem