Aluminijumske roletne

Roletne su postale gotovo obavezan deo fasadne stolarije, a to svakako nije slučajno upravo zbog višestruke primene. Roletna pruža zaštitu od sunčevih zraka, nepoželjnih pogleda, vremenskih nepogoda i doprinosi pri termičkoj izolaciji prozora. U našoj ponudi postoje roletne sa spoljnom kutijom i nadgradnom (unutrašnjom) kutijom.

Radimo najkvalitetnije roletne sa aluminijumskim letvicama ispunjene poliuretanom. Pored standardnog mehanizma za spuštanje i podizanje roletni pomoću automata sa trakom koji se montira na štok prozora u ponudi imamo i opciju elektro motora koji je ugrađen u kutiju roletne. Podizanje i spuštanje roletni moguće je izvesti preko prekidača na zidu ili daljinskim upravljanjem.

Roletna sa spoljnom kutijom

Roletna sa spoljnom kutijom se postavlja na već postojeću stolariju, ili tamo gde nema uslova za roletnu sa nadgradnom kutijom. Kutija kod spoljne roletne pravi se od aluminijuma, dok vođice i lamele roletne mogu se raditi od pvc-a ili aluminijuma.

Aluminijumske roletne se sastoje od aluminijumskih lamela 39 mm punjenih poliuretanom visoke gustine koji je odličan toplotni izolator.

Obezbeđuju termo zaštitu, zvučnu izolaciju i zaštitu od provale.

aluminijumska rolenta sa spoljnom kutijom
aluminijumska rolenta sa nadgradnom kutijom

Roletna sa nadgradnom kutijom

Roletna sa nadgradnom kutijom se gotovo uvek postavlja zajedno sa novom stolarijom kao najpraktičnije rešenje. Na PVC stolariju postavljamo pvc kutiju sa izolacijom u koju idu aluminijumske ili pvc lamele. Kod ALU prozora postavlja se aluminijumska kutija sa aluminijumskim lamelama.